maandag 7 december 2009

Week 2 - Blue Mountains & Cairns

Hello again,

We zijn weer een weekje verder en hebben al heel wat afgereisd ondertussen.
Na het surfcamp zijn we nog een paar dagen in Sydney gebleven. Ondertussen was Kevin gearriveerd en heeft Lore hem wat rondgegidst als een echte local terwijl Sofie een cursus RSA volgde. RSA = Responsible serving of Alcohol. Als je hier in de horeca wilt werken moet je dit certificaat hebben. Met glans geslaagd, 100! ( het was dan ook ongelooflijk gemakkelijk)
Daarna hebben we een bezoekje gebracht aan het aquarium samen met kevin en Heather ( amerikaans meisje dat we kennen van op surfkamp) , onze eerste haai was een feit!
De volgende dag vroeg de trein op naar de Blue Mountains. Daar hebben we een geweldig hostel gevonden, YHA, een aanrader. Na een picknick met zicht op 'the 3 sisters' een rotsformatie, begonnen we aan een stevige wandeling die we nu nog voelen in onze kuiten! Giant stairway, helemaal naar beneden. Wat we hier allemaal zagen was impressionant! De Katoomba Falls, heel wat kaketoos en papegaaien en met de steilste railway ter wereld weer naar boven! Deze werd vroeger gebruikt voor de mijnen.
De volgende dag hebben we eerst naar Leura gewandeld, waar we onze eerste meatpie aten en de trein namen richting Wentworth Falls!
Hier heb je een zeer grote waterval, waar Sofie en Kevin dan een douche onder genomen hebben! Geweldig! We begonnen aan een wandeling of eerder klim naar het onderste deel van de waterval, 'for experienced climbers only' zei het bord, en we voelden ons er klaar voor. Steil trappen naar beneden, en plots een stukje met enkel wat touw. Maar het was de moeite waard eens we beneden waren. Hier troffen we natuurlijk 2 antwerpenaren aan. Dan moesten we weer naar boven, deze was een stuk vermoeiender maar nog steeds heel tof om te doen!
In het hostel trakteerden we ons op een sinterklaas dinner. bananacake, chocolatecake, profiterollekes en chocolate chip cookies!
Dan met de trein terug naar sydney want we moesten om 4u 's nachts de taxi nemen naar het domestic airport voor onze vlucht naar Cairns. Dus we namen afscheid van Kevin.
Aangekomen voelden we direct het tropische weer, heel vochtig en warm, overal palmbomen.
De zee is hier te gevaarlijk, vol haaien en kwallen, dus zijn we een duikje gaan nemen in het gratis zoutwater openluchtzwembad.
Nu zijn we volop bezig met onze autozoektocht, fingers crossed!

Cheers!

Sofie en Lore

1 opmerking:

  1. Hey Lore en Sofie! Zo te lezen hebben jullie het daar goed naar jullie zin e. De tijd vliegt voorbij, net zoals jullie een binnelandse vlucht deden zeker;)
    Veel plezier met al de avonturen die jullie nog zullen beleven en merci voor het berichtje van zover dat ik kreeg de 4de december,het was fijn jullie te horen!
    Laters! en ook de groeten aan de kangeroes en de kaketoes ;)
    Stéphane xx

    BeantwoordenVerwijderen